A leveshez:
1 nagy szál póréhagyma
1-2 ek olaj
15-20 dkg zoldborsó
1 l zoldséglé (lehet leveskockából is)
só, fehérbors, késhegynyi szerecsendió
1 tk étkezési keményíto
1-1,5 dl tejszín
A sajtgaluskához:
5 dkg vaj
1 tojás
4 dkg ementáli reszelt sajt
5 dkg búzadara
só, fehérbors
http://www.toldifuszer.hu/
Eloszor a galuskamasszát állítjuk ossze. A vajat a tojással habosra keverjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a búzadarát, a reszelt sajtot, és sózzuk, borsozzuk. 20 percig pihenni hagyjuk. Kozben vizet forralunk egy edényben, sózzuk, mert majd ebben fozzuk ki a galuskákat.
A leveshez a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, majd vékonyra felszeleteljuk. A zold végébol tegyunk félre egy keveset a díszítéshez. A felszeletelt pórét kevés olajon uvegesre pirítjuk. Hozzátesszuk a zoldborsót és ráontjuk a zoldséglevet. Ha nincs zoldséglevunk, akkor 1 l vizet ráontunk a zoldségekre, majd ha forr, akkor belerakunk 2 zoldségleveskockát. Fedo alatt 20 percig fozzuk, kozben sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjuk. A tejszínt kikeverjuk a keményítovel, és a kész levesbe ontjuk. Hagyjuk egyet forrni, majd levesszuk a tuzrol.
A sajtgaluskákat a forrásban levo vízbe szaggatjuk teáskanállal és kis lángon 15 percig fozzuk. Leszurve a levesbe tesszuk. Tetejére szórjuk a félre tett pórészeleteket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!