felvitel dátuma: 2013-04-19 14:05:20
mai nézettség: 2
nézettség: 3715
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
· 50 dkg csirkemell
· 1 szál póréhagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 dl főzőtejszin
· fél dl olaj
· 1 tk só
· 1 késhegynyi őrölt bors
· 1 késhegynyi pirospaprika
· 1 késhegynyi majoranna
· 1 tk rozmaring
Előkészületi idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
-
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk fel, a póréhagymát karikázzuk le.
-
Kevés olajat hevítsünk fel, aztán dobjuk rá a kockára vágott húst, aztán fűszerezzük meg.
-
Amikor a hús egy kevés levet engedett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ilyenkor már vélhetően nem fog megégni.
-
Mikor a hús már puha, dobjuk rá a felkarikázott póréhagymát!
-
Miután a póréhagyma is megpuhult, öntsük rá a tejszínt! Rotyogtassuk még 3-4 percig, aztán húzzuk félre, kész is van.
-
A póréhagyma zöldjével díszíthetjük. Én rizzsel tálaltam .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!