*70 dkg sárgarépa
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 ek olaj
*1 púpos kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő(esetleg 0,5 leveskocka)
*7 dl víz
*2 dl sűrű tejszín
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát egyforma vékony karikára vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk.
Utóbbit egy kevés olajon egy közepes fazékban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje (nekem ez 7 dl volt).
Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a répa megpuhul.
Ezután lehúzzuk a tűzről és egy merülő mixerrel pürésítjük.
Visszarakjuk a lángra és felengedjük a tejszínnel. Itt érdemes megkóstolni, hogy nem szükséges-e még egy kevés só bele.
Ha felfő, elzárjuk és melegen kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!