½ kg sütőtök
5 dkg vaj
1 fej hagyma
1 közepes krumpli
20 dkg sárgarépa
2,5 dl főző tejszín
1-2 teáskanál só
egy gerezd fokhagyma
1 db húsleves kocka
kakukkfű
bors
szerecsendió
A sütőtököt megsütjük, és kikaparjuk a belsejét.
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, és felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a leveskockát, a felkockázott krumplit, és a felkockázott sárgarépát meg az apróra vágott fokhagymát .
Amikor megfőtt belerakjuk a sütőtököt, és az egészet botmixerrel pürésítjük.
Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sóval. Majd főzzük fel a tejszínnel.
Tálaláskor a levesemhez fokhagymás pirított kenyér kockát kínáltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!