Tésztához:
8 db tojás
20 dkg cukor
6 evőkanál víz
8 dkg olvasztott margarin
30 dkg liszt
4 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Krémhez:
2 tasak Tejszínízű pudingpor
4,5 dl tej
1 csapott evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vizet és a margarint. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a fűszerkeverékkel elkeverjük, majd a tojásos kevekékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan ezt is a tésztához adjuk. A masszát kétfelé vesszük és mindkét adagot kivajazott tepsibe símitjuk és megsütjük. A krémhez a tejet, a lisztet és a pudingport megfőzzük és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Az alsó lapot megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a másik lapot.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!