Nagyon finom leves, gyakran készítem én is.)
A zellert megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén, de nagyobb kockákra, mivel hamarabb megfő, mint a gumó. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és közepes lángon fedő alatt főzzük. Amikor felforrt, levesszük a fedőt és beledobjuk a leveskockákat. Tovább főzzük. Nekem, mivel elég puha volt a zeller, kb 30-35 perc alatt főtt meg. Ezután a főzőlé 1/3-át leöntjük. Bár van ismerősöm, aki hígabban szereti, így teljesen rajtahagyja, és csak pár csepp tejszínt tesz bele. Valaki liszttel sűríti, én ehelyett teszem bele a burgonyát. Nos, nekiesünk a botmixerrel, majd belekeverjük a tejszínt és kóstolunk. Ha kell, teszünk bele sót, borsot és vegetát. Pirított baconnel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!