Klassz! Szoktam én is zöldséges tésztákat készíteni. Amúgy nem ér, mert teljesen összefutott a nyál a számban:)
1/2 kg penne tészta
20 dkg bébirépa /mirelit/
20 dkg morzsolt kukorica /mirelit/
5 dkg margarin
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt fehér bors
só
3 dl főző tejszín
petrezselyem zöld
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A kukoricát és a bébirépát felengedjük.A petrezselymet /ha friss /apróra vágjuk.
Elkészítés:A margarint felolvasztjuk,rányomjuk a fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk.Rátesszük a répát,kukoricát,sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt és petrezselyem zöldet adunk hozzá és lassan pároljuk.Ha a répa puha /ne főzzük szét /felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.A tésztát sós vízben kifőzzük. a tejszínes mártással tálaljuk reszelt sajttal megszórva.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!