40 dkg masnis tészta
csipetnyi só
egy kanál olaj
5 újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
csipetnyi bors
egy üveg kukorica konzerv
3 dkg tevaj
3-4 dl friss tejszín
negyed csomó apróra vágott zöldpetrezselyem
10 dkg parmezán /vagy pecorino/sajt
Egy nagy lábasban kifözzük a masnis tésztát.
A vízbe sót és egy kanál olajat öntök.
Egy lábasban olajat hevítek és 5 újhagymát kis karikákra vágok a zöldjével együt és az olajra dobom. Ebbe 3-4 gerezd fokhagymát is belereszelek ill. apróra belevágok.
Pirítom pár percig.
Sózom, borsozom böven.
Ehhez hozzáöntök egy üveg kukoricát. 3 dkg tevajat, tehénvajat adok hozzá.
A kukoricából a legjobbat vegyük, azzal finomabb /Bonduell/.
Ehhez öntök 3-4 dcl friss tejszínt és forralom 7-8 percig.
Ezután apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórom.
A tányéron parmezán /vagy pecorino/ sajttal szórom meg.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!