1 db nagy karórépa
4 db sárgarépa
5 db burgonya
1 nagyobb darab tök, vagy cukkíni,
(én a recepthez a nyáron, a télre eltett fagyasztott, darabokra vágott cukkínimet, egy kisebb doboznyit, használtam fel, de ez el is hagyható a receptből)
1 fél db zeller
1 negyed fej fehér káposzta
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
só
őrölt fehér bors ízlés szerint, de a leves úgy finom, hí csípős
A karórépa íze egyszerre a reteké és a karalábéé,
de mivel nagyon egészséges és főleg az oszteoporózis ellen is jó, így legfőképpen hölgy társaimnak ajánlom, de ugyanakkor nagyon férfias étek.
A megtisztított fokhagymát apró,
az összes megtisztított zöldséget a káposzta kivételével kisebb kockákra vágom; káposztát vékony csíkokra.
A karórépát, a sárgarépát a zellert, a fokhagymát vajon megpárolom, 10 percig, a zöldségeket 2 liter vízzel felöntöm, megsózom, majd 50 percig főzöm, aztán jöhet a levesbe a burgonya, a tök, a káposzta.
Még 30 percig főzöm, borsozom.
Ez a leves egy burgundiai téli specialitás és tényleg nagyon laktató. Forrón egyétek, hogy még jobban melegítsen benneteket.
Ajánlom hozzá a fokhagymás pirítóst. Igazán finom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!