60 dkg tengeri halfilé
1 db citrom
só, fehérbors, fűszerkeverék ízlés szerint
2 ek olíva olaj
3 dl tej
1 dl tejszín
10 dkg trappista sajt
5 dkg parmezánsajt
8 dkg paranyica sajt
1 dkg keménysajt
liszt sajtmártáshoz
friss zöldség keverék ( paradicsom, paprika, sárgarépa, stb )
1 dl száraz vörösbor, vagy fél dl konyak
A halakat befűszerezzük sóval, fehérborssal, fűszerkeverékkel majd megszenteljük citromlével.
A halszeleteket kevés olajon megsütjük.
Sajtmártás:
A sajtokat lereszeljük, majd felforraljuk, ízesítjük, sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Belerakjuk a tejszínt és behabarjuk.
Ha kellő sűrűségű levesszük a tűzről.
A friss zöldséget pároljuk ( de lehet sütni is ).
Tálaláskor sült halakra ráöntjük a sajtmártást, és a tetejére a párolt vagy sült zöldséget.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!