Egyszerünek tünik.kipróbálom
50 dk finomliszt,
1,5 teásk.
só,
5 dk zsír,
15 dk tepertő zsíros,
1db tojás,
1 cs szárított élesztő,
1/2 dl langyos víz,
1 mokkáskanál cukor
1 tojássárgája,
kicsi őrőlt bors
egy kicsi fokhagymapor.
A tepertőt ledarálni és a lisztből 2 ek hozzágyúrni és betenni a hűtöbe.
A többi hozzávalót összedolgozni az élesztőt a vízben felfuttatni a mokkáskanál cukorral, ezt is hozzátenni. Megygyúrni fél óra pihenés és rákenni a tepertőt, összetekertem mint a beiglit és kb 20 perc pihenés után elnyújtottam és bekockáztam a tetejét 1 tojássárgájával lekentem és nem szaggattam, hanem éles késsel kockáztam.
180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sült.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!