Fél kg liszt
tej
5 dkg élesztő
pici cukor az élesztő kelesztéséhez
só, bors
1 tojás
30 dkg darált tepertő
10 dkg zsir
3 evőkanál tejfel
Felfuttatjuk az élesztőt. Közben összekeverjük a lisztet a darált tepertővel, a zsirral, a sóval, a tojással, a borssal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a tejfelt.
Jól összegyurjuk és hagyjuk kicsit letakarva megkelni. Miután megkelt gyuródeszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Letakarjuk és még egy kicsit kelni hagyjuk. Ezután megkenjük a tetejét tojássárgájával és az előmelegitett sütőben megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!