Hozzávalók:
1 kg sima búza finomliszt
25 dkg darált tepertő,vagy natúr tepertőkrém
25 dkg vaj/margarin,vagy vegyesen
1 ek só
1 tk őrölt bors
1 kocka élesztő
1dl tej
csipet cukor
2 tojás sárgája
1 nagy doboz tejföl (330g)
Elkészítés:
Az élesztő a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a sóval,borssal jól összekeverjük,beletesszük a tepertőt,vajat és összemorzsoljuk,beleöntjük megkelt élesztőt,
a tojássárgákat,a tejfölt és közepesen lágy,jól gyúrható tésztát készítünk.
Letakarva kb.fél órát kelesztjük,(nyilván télen 1óra is lehet)
elnyújtjuk,minden oldalát behajtjuk,újból fél óra pihenés,újra
nyújtás 1cm vastagra,késsel bevagdossuk,nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk,tepsibe rakjuk,(nekem 2 tepsivel lett 35x40-es) a sütőt 175 fokra előmelegítjük(addig pihennek a pogácsák)és szép világos pirosra sütjük.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
Saját recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!