1 kg spárga (zöld és fehér)
1 kg újkrumpli
12 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
olívaolaj
só, bors
1 ek olvasztott vaj kevés barna cukorral
25 dkg koktélparadicsom
fél csokor friss petrezselyemzöld
reszelt citromhéj
Először is a krumplit megpucolom és félbe vagy negyedekbe vágom. Az újkrumplinak könnyebben jön a héja, ha előtte sós hideg vízbe áztatjuk.
Összeforgatom pár ek olívaolajjal, a megtisztított fokhagymagerezdekkel, sózom, borsozom, friss kakukkfűvel megszórom.
Alufóliával bélelt tepsibe terítem és berakom a sütőbe, Légkeveréses sütőben 220 fokon kb 50 percig sütöm.
Közben előkészítem a spárgát. A zöldet könnyebb elkészíteni, hisz ezt nem kell pucolni, csak az alsó fás részt eltávolítani. A fehér spárgát zöldséghámozóval megpucolom és a zölddel együtt 4-5 cm-es hosszúságúra darabolom.
Ezt is összeforgatom olívaolajjal, sóval, borssal.
Ha a krumpli kb. 30 percig sült, akkor hozzáadom a spárgákat, meglocsolom a cukrozott olvasztott vajjal és együtt sütöm tovább még 15-20 percig. Akkor jó, ha kívül szépen megpirul, belül pedig puha lesz, így megmarad a friss spárga íze.
Ha megsült hozzákeverem a félbevágott koktélparadicsomot, citromhéjat reszelek rá, megszórom jó bőven petrezselyemzölddel.
Tehetünk bele fekete olívabogyót, megszórhatjuk reszelt parmezánnal vagy más zöldfűszerekkel is.
Ezt a köretet bármilyen sült hús mellé elkészíthetjük. Én általában úgy készítem, hogy a sütőben már félig megsült húshoz teszem külön tepsiben.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!