Hozzávalók:
25dkg darált pulyka, vagy csirkemell
70 dkg /hámozott/burgonya
5db sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér
2db vöröshagyma
1db tojás
2dkg vaj
2dl tej
1 ek olaj
kevés zellerzöld só,bors,pirospaprika,szerecsendió.,
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk és beletesszük a darált húst, a kockára vágott répát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval borssal, zellerlevéllel és kb.2dl. vizet öntünk hozzá és készre pároljuk. /Ha szükséges a levet pótoljuk/ A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajjal összetörjük és hozzákeverjük a tejjel jól összekevert tojást, egy kis szerecsendióval megszórjuk és jól összekeverjük. A zöldséges húst magasabb jénai tálba terítjük, rátesszük a burgonyapürét, elsimítjuk és 200 fokon pirulásig sütjük.
Szerző: Katica Vinczéné
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!