Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 70 dkg megtisztított burgonya, 1 nagy paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl méz, fél teáskanál curry, 0,5 dl száraz vörösbor, só, bors, ízlés szerint, olaj.
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt össze turmixoljuk és belekeverjük a curryt, mézet, és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajt is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük.(Nem öntök rá vizet, mert a burgonya ereszt annyi vizet, hogy a szósszal együtt puhára sül készre. )
Szeretem, mert fincsi és könnyen összedobható étel! |
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!