8 db. közepes nagyságú egész csirkecomb
10 db. közepes burgonya
8 db. sárgarépa
1 dl. fehérbor
5 ek. olívaolaj
1 db. leveskocka,vagy 2 dl. húsleves lé
1 púpos tk. kakukkfű
1 tk szerecsendió
2 db.közepes fej fokhagyma
1 ek. liszt
só
bors
A sütőt kapcsoljuk be 200 °C fokra.
A fűszereket keverjük össze az olívaolajjal, majd a megtisztított csirkecombokat dörzsöljük be vele.
Tegyük sorba egy tepsibe, szórjuk bele a héjas fokhagymagerezdeket, majd toljuk a sütőbe, jó félórára.
A burgonyát, sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk darabokra, hintsük meg sóval, borssal ha letelt az idő, vegyük ki a húst, rakjuk hozzá zöldségkeveréket, kevés olajjal locsoljuk meg és lefóliázva toljuk vissza a sütőbe, kb. 30-40 percre, majd a fóliát levéve, kb. még 30 percig sütjük, majd kiszedjük a tepsiből a zöldségeket és a húst, tegyük félre.
Fokhagymaöntet:
A fokhagymákat nyomjuk ki a héjukból,törjük össze villával, egy lábasban pirítsuk meg, adjuk hozzá a bort, a lisztet, a leveskockát, 2 dl. vizet és főzzük össze.
Tálaláskor öntsük a húsra.
Jó étvágyat hozzá!
Régi recept.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!