A paprikát „kicsumázzuk”, félbevágjuk és keresztben csíkokra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk, a hagymát karikázzuk, a gombát felszeleteljük, a fokhagymát pedig zúzzuk.
A felaprított zöldségeket egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, füstölt paprikázzuk, aztán rákanalazzuk. Ezt a sok mindent jól összerázzuk, hogy a fűszerek mindent bevonjanak.
Ezt a kiváló lecsóalapot sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és félretesszük.
Következik a hús előkészítése: a kb.0,8-1 cm vastagságúra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, köményezzük. Enyhén kizsírozott serpenyőben, magasabb hőfokon, hirtelen, gyorsan, 1-2 perc alatt elősütjük őket, hogy kívülről jó színt kapjanak, s az ízek bezáruljanak a szeletbe, majd a tepsiben várakozó lecsóalapra pakoljuk őket, és letakarjuk alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőbe küldjük kb. 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát, és emeljük kicsit a hőfokot, majd visszatoljuk őket pirulni még kb. 5-8-10 percre. Ugye, ez sütőfüggő. A cél az, hogy gusztára piruljanak a hússzeletek és a lecsós alap se égjen meg.