1 kg burgonya
1,5 dl étolaj.
10 dkg trapista sajt
200 gr tejföl
20 dkg gépsonka
22 dl főzőtejszín
1 natur joghurt
50 dkg darált sertés hús
1 evk majoranna
1 evk só
1 evk vegeta
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma.
A burgonyát meg tisztítjuk,és vékony karikára szeljük,és félig vízben kicsi sóval meg főzzük,a darált húst egy serpenyőben dinszteljük majd,a darabolt vöröshagymával,fokhagymával,1.,5 dl étolajon,és fűszerezzük,majorannát,és delikátott teszünk a darált húsra,és sót,jól meh pároljuk a fűszerezett darált húst,a gépsonka szeleteket csíkokra vágjuk,és egyik felét a tepsi aljára osztjuk,és erre jönn a félig főtt burgonya amit le csúrgatva,egy natur joghurttal,és majorannával finoman el keverünk,A felét a tepsibe el símítjuk a burgonyának,és erre jönn a fűszeres meg párolt darált hús,és a többi burgonya,és rá öntjük,a főzőtejszint,és a tetejét enyhén meg szórjuk majorannával,és sóval,és a tejfelt el símítjuk a burgonya tetején,és rá reszeljük a trapista sajtott,és ezután ,hozzá adjuk a gép sonka másik felét a tetejére szórjuk,és így sütjük a forró sütőben,szép pirosra,40 percig,és ezután tállalható,könnyű,és finos!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!