0,5kg rizs ,2fej hagyma,1,5dl olaj,1db zöldpaprika,1db paradicsom,1teáskanál pirospaprika ,só bors,6db tojás,10dkg reszelt sajt , kevés margarin,3dl viz a pörkölt alaphoz . Toldifüszer termékek. www.toldifuszer.hu
Hussal készítve: 30dk darált hus kell 4-5 före.
Tehetünk a rizsbe zöldborsót,gombát,sárgarépát ,petrezselymet és akkor husnélküli lesz.
Salátával,savanyusággal tálaljuk.
A rizst megmossuk,lecsöpögtetjük és 1dl olajon megfuttatjuk,felengedjük forró vizzel sózzuk,borsózzuk és fedő alatt puhára fözzük.Addig míg a rízs párolódik a 2db hagymát felkockázzuk,0,5dl olajon megpároljuk,pirospaprikával meghintjük,belerakjuk az apróra összevágott zöldpaprikát és a paradicsomot,összeforraljuk,sózzuk és beleöntünk 2dl vizet és 5 percig rotyogtatjuk,majd a megfött rizshez keverjük.Tepsibe öntjük,mélyedéseket nyomunk bele egymástól kicsit távolabb és a mélyedésekbe egyenként beleütjük a tojásokat,pici zsiradékot vagy margarin darabkát teszünk a tojás tetejére és betoljuk a forró sütőbe,addig amig a tojások megszilárdulnak.Kivesszük és sajtot reszelünk a tetejére és visszatoljuk a már lekapcsolt meleg sütőbe,hogy megolvadjon rajta a sajt Kockákat vágunk ki belőle,úgy hogy mindegyik közepében ott legyen a tojás..Salátával tálaljuk.
Készíthetjük husosan is akkor darált husból készítjük a pörköltet és azzal keverjük össze a rizst és a továbbiakban ua.járunk el,mint ahogy a receptben le van írva.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!