1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
2. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral és olajozd is meg kissé.
3. A finomra aprított karfiolt egy edényben tedd a mikróba kb. 2 percre, majd keverd át és újabb 2 perce tedd vissza.
4. Egy száraz konyharuhában amennyire csak lehet, nyomkodd ki a karfiolból a nedvességet.
5. Most add hozzá a tojást, sót és borsot, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz belőle.
6. Simítsd a sütőlapra, majd tedd a sütőbe 15 percre.
7. Hűtsd 10 percig, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt és vágd a lasagne-s tálnak megfelelő méretűre a tésztát
Karfiolos besamel:
1. Tedd fel főni a rózsáira szedett karfiolt a tejjel és a fűszerekkel. Forrald fel, majd vedd kis lángra és fedő alatt főzd kb. 15 percig
2. Miután levetted a tűzről, botmixerrel pépesítsd. A végén mixeld hozzá a tojást is.
Összeállítás:
1. Kend meg az edény alját kevés bolognai szósszal, majd rétegezd 3 sorban a hozzávalókat tészta, besamel, bolognai szósz, sajt sorrendben.
2. Takard le alufóliával, 160 fokon süsd 25 percet, majd vedd le róla a fóliát és további 20-25 percig süsd.