Hozzávalók.
5db felső csirkecomb
50 dkg csirkemell
20 dkg zöldborsó
1/2 szál sárgarépa
6db tojás
35 dkg rizsliszt
1 dl rizstej házi készítésű
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 mokkáskanál sütőpor
őrölt pirospaprika, fehérbors, só, bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt
A combokat félig megfőzzük, majd csikókra vágjuk. A csirkemellet is felvágjuk majd fűszerezzük a leírt fűszerekkel (pácoljuk), 10 percet érni hagyjuk. Majd megsütjük zsiradékon nem kell agyon sütni mert még fog sülni.
Tészta elkészítése.
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, sütőport, sót. A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájához adtam a lisztet valamint a pirospaprikát és a zöldborsót és a sárgarépát amit apró kockára vágtam. Közbe hozzáadtam a rizstejet is, ha a massza egy kicsit több rizstejet kíván óvatosan adhatunk hozzá egy kicsit! Majd a legvégén a habbá vert tojásfehérjét keverjük a masszához. A tésztaalapot ketté választjuk, az egyikbe a csirkemellet a másikba a combot tesszük. Összekeverjük és sütőedénybe téve sütjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig. Ha a teteje jobban barnulna akkor sütőpapírral letakarhatjuk.
Én köretnek franciasalátát készítettem. Ami tojás, tej és cukormentes. A mustárt házi készítésű gluténmentes mustárral készült.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!