*1 nagy fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*6 nagyobb krumpli
*1 közepes fej karalábé
*2 nagy szál petrezselyem
*3 nagy szál sárgarépa
*5 dkg Soós zabkocka tészta
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő(vagy 1 leveskocka)
*1 tk házi darált paprika
*1 tk fűszerpaprika
Gombóckákhoz:
*2 kis doboz májkrém
*1 nagy tojás
*3 púpos ek liszt
*3 ek zsemlemorzsa
*1 csapott kk só
*0,3 kk őrölt bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém
*1-2 ek olaj
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit, a karalábét apró kockára vágjuk, a petrezselymet felkarikázzuk, a sárgarépát fél karikára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
Utóbbit egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a répát, zöldséget és karalábét átforgatjuk rajta.
Felengedjük vízzel (ezt most nem mértem le), majd ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a golyócskákhoz a májkrémet, a tojással, liszttel, zsemlemorzsával és a fűszerekkel, meg az olajjal simára keverjük.
A leveshez adjuk a krumplit, majd a masszából pici adagokat veszünk, két tenyerünk között apró golyókat sodrunk, majd a levesbe engedjük. Beleszórjuk a tésztát is.
A májas gombóckák addigra szépen megpuhulnak, mire a krumpli is megfő.
Ha szükséges, még ízesítjük sóval. Melegen kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!