felvitel dátuma: 2015-05-25 07:21:13
mai nézettség: 1
nézettség: 1094
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Tesztahoz: 1,5 kg Liszt
1,5 ek só
1,5 ek cukor
1,5 ek szárított élesztő ( instant)
1 tojás
1 ek vodka ( elhagyható)
50 gr olvasztott vaj
Víz
Tetejére: trapista
Bulgar sajt ( feta jellegű)
4-5 szál petrezselyem toldja apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
Zatar fűszer
Durva szemű só
Olaj
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Elkészítés:
A hozzavalokbol készítsük el a tesztat. Jo alaposan gyurjuk össze.Mikor elkészült pihentessuk kicsit kb 10-15 percet,majd osszuk 4-5 részre. Nyujtsuk vékony pizza formára.Eles késsel racsozzuk a tetejét. Az apróra vágott petrezselymet ,a zúzott fokhagymát kevés olajjal ( kb 4-5 ek)keverjuk össze és kenjük a tészta tetejére. Kevés olajat hagyjunk a sütés végére is.Szorjuk meg reszelt sajttal ( bulgar sajt vagy feta is lehet, és reszelt trapista ).Vegul a tetejét kevés zatar fuszerrel és csipet nagy szemű sóval megszorom .220 fokra elomelegitett sütőben megsutom. ( pizza formába teve is suthetjuk) Sutobol kivéve megkenem a maradék petrezselymes olajjal és kevés nagy szemű sóval megszorom. En Sutopapirral belelt süti formára tettem. Ez a tészta nálam a pizza tésztája is. Amit nem sutunk meg adagokra szedve ,zacskoba csomagolva hűtőben fogyasztva tárolható.
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!