Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tócsni

felvitel dátuma: 2015-11-25 18:29:40       mai nézettség: 1       nézettség: 764
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
10-15 dkg búzaliszt
2 dl kefir
2 tojás
2 gerezd fokhagyma

bors
olaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:


A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba.
Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal.
Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket.
Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz.
Akkor , ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát.
Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra.
Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted.

Tipp:
Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel és megszórod reszelt sajttal.

Az egykor a szegények ételének számító tócsni, vagy ahogy egyes vidékeken hívják, lapcsánka, cicege, a hús mellé köretnek, önmagában pedig vacsorának is tökéletes. Gazdagíthatod reszelt zöldségekkel vagy sonkával.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.