A tésztához:
750 g finomliszt
30 g éleszto
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
200 ml étolaj
375 ml langyos tej
A toltelékhez:
lekvár
100 ml langyos tejben elmorzsoljuk az élesztot, 1 ek cukrot teszunk, és felfuttatjuk az élesztot. A lisztet átszitáljuk, csipetnyi sót adunk hozzá, majd a tobbi alapanyagot és végul az élesztot. Sima, rugalmas tésztává gyúrjuk, amelyet letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 3 egyenlo részre osztjuk. Minden részt szétsodrunk és négyzetekre vágjuk, amelynek kozepébe lekvárt rakunk és alaposan betakarjuk. A kész buktákat olajjal megkent tepsire rakjuk, ahol hagyjuk még kelni. Minden buktát olajjal megkenjuk és elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk.
Tipp: Nagyon finom szilvával is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!