60 dkg burgonya
6 dkg vöröshagyma
20 dkg alma
1 citrom
1 fejes saláta
1 csomó petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 nyers tojás
1 főtt tojás
só csipetnyi
bors csipetnyi
kakukkfű csipetnyi
tárkonylevél csipetnyi
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. A keményre főtt tojást szitán áttörjük ( Amelyben a forrásban levő lében tudjuk a burgonyát is megfőzni ), hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, a tejfölt, a sót, a borsot, a finomra vágott petrezselymet a tárkonyt és a kakukkfüvet.
A savanykás almát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük és a masszához adjuk.
A vöröshagymát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, majd a burgonyával együtt lazán az öntethez verjük.
Lehűtve fejes saláta- levelekre tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!