Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek receptek » Tojásos fasirttekercs.

felvitel dátuma: 2015-11-30 12:53:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1956
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 szikkadt zsemle
4+1 tojás
só, bors
1 piros húsú paprika
1 nagy csokor petrezselyem
1 nagy fej hagyma
2+2 gerezd fokhagyma
200 g füstölt, paprikás kolbász
1 ek.+1 kk. olaj
1/4 kk. szárított kakukkfű
1 ek. dijoni mustár
1 kk. csípős paprikakrém
500 g darált hús sertés
150 g trappista sajt
2 dl joghurt
1/2 dl fehérbor
1/4 kk. porcukor
2 ek.olívaolaj
1-2 csipet chilipor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

1. A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. 4 tojást erősen sós vízben keményre főzünk (az újraforrástól számított pontosan 10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk (néhány szép karikát félreteszünk a díszítéshez). A paprikát kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük (néhányat félreteszünk a díszítéshez). A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a petrezselyem felét finomra vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, kisebb kockákra aprózzuk.

2. Felforrósítunk 1 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, kissé hűlni hagyjuk. A zsemlét alaposan kinyomkodjuk, aztán a hagymával, a petrezselyemmel, a maradék 1 tojással, a kakukkfűvel, a mustárral, a paprikakrémmel és az áttört fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy nagyobb, kb. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, és megkenünk 1 kk. olajjal. Egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát , tetejét megszórjuk a szálasra reszelt sajttal majd úgy, hogy a hosszanti széleken 5-5 cm-t szabadon maradjon, beterítjük a tojáskarikákkal, valamint a kolbász- és paprikakockákkal

4. A fólia segítségével szorosan feltekerjük a húslapot , két végét összecsippentjük, kissé össze is nyomkodjuk , hogy kerekebb szeleteket kapjunk. Betesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük (kb. 1 óra). Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, aztán tálra emeljük, és 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk. Salátalevelekkel, a félretett petrezselyemmel, tojáskarikákkal, paprikacsíkokkal díszítjük. Vegyes saláta, hasábburgonya illik hozzá. Hidegen is finom!

Szakács: zsuzsimama


Film link: http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.