1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
1 darab babérlevél
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
3 darab tojás
só
bors
delikát ízlés szerint
2 ev k liszt
A finomra vágott hagymát ,fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a lisztet és megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk finom rántássá és rögtön beleöntjük a krumpli főző vízbe Sóval, borssal, babérral és a delikáttal ízesítjük. Amikor kicsit forr óvatosan bele csurgatjuk a tojásokat és 8 perc alatt készre főzzük a levest. Rakhatunk bele tésztát is ha úgy szeretjük.
Érdemes a nagymamáktól tanulni, hisz mindenhez értenek, mindig el lehet lesni tőlük valamilyen okosságot, amelynek hála sokkal élvezetesebb lesz a sütés, főzés.
A burgonya főzővizét sem szabad kiönteni. így lett a főtt gombóc vízből tojásos leves.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!