Szeretjük a tojásos nokedlit.
50 dkg liszt
1 + 5 tojás
2 mokkáskanál só
0,5 dl étolaj
A lisztet, 1 mokkáskanál sót, 1 db tojást összekeverjük kb. 4-5 dl vízzel, majd a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. A só másik felét pedig a forrásban lévő vízbe szórjuk.
Természetesen közben kevergetjük, nehogy leragadjon, s mind megfőjön.
Amikor a nokedlik megfőttek, feljöttek a víz tetejére, (kb. 15 perc alatt elkészülnek), akkor szűrőbe tesszük, s lecsöpögtetjük róla a vizet.
Egy lábasba öntjük az étolajat, felmelegítjük. Közben az 5 db tojást jól összekeverjük villával, majd az étolajra öntjük, s fakanál segítségével kevergetjük. Amikor kb. félig megsült, akkor ráöntjük a lecsöpögtetett nokedlit, s addig keverjük, amíg teljesen rásül a tojás a nokedlire.
Utána már tálalhatjuk is. Uborkasalátát, vagy savanyú uborkát szoktunk enni hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!