1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olivaolaj
30 dkg. disznócomb ujjnyi csíkokra vágva
teáskanálnyi őrölt pirospaprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl. húsalaplé, vagy húsleves
só, őrölt színesbors, kakukkfű
egy csípős zöldpaprika karikákra vágva (ha nem szeretjük a csípőset, akkor egy fél tv paprika szeketekre vágva)
egy csapott evőkanál paradicsomsűrítmény
1 evőkanál kukoricakeményítő
Egy serpenyőben az olivaolajon a húscsíkokat állandó kevergetás mellett fehéredésig pároljuk, majd kivesszük egy tányérra.
Ha szükséges egy újabb evőkanálnyi olivát teszünk a serpenyőbe, megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a fokhagymát, majd a húst. Fűszerezzük, majf felöntjük az alaplével. Egy kis főzést követően hozzáadjuk a paprikákaszeleteket, s készre főzzük. A főzés végén paradicsomsűrítményt teszünk hozzá, összerottyantjuk.
Egy kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a húsos tokányunkhoz. Pár percig főzzük.
Kukoricás rizzsel lehet tálalni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!