Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tökéletes házikenyerem

felvitel dátuma: 2016-09-08 13:45:17       mai nézettség: 2       nézettség: 1059
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Előkovász 12 órás : 200 ml víz, 20 dk finomliszt, 1 cs élesztő granulátum (5 dk-nak megfelelő, Baker),2 teáskanál olaj.                                                                             400ml víz, 90 dk finomliszt, 5 csapott mokkáskanál , 2 teáskanál cukor 1 mokkáskanál aszkorbinsav, 2 teáskanál olaj

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 75 perc

Elkészítés:

Én évek óta kísérletezem a kenyérsütéssel. de most már ez a tökéletes recept, ettől jobbat már nem akarok, a férjem szerint nem is lehet sütni. A további kísérletezések kizárva!!!!!   Tehát az előkovászt este elkészítem, leborítom, hogy ne száradjon ki. Másnap reggel az egész hozzávalókat a kenyérsütő kelesztőjébe teszem és 8 as programon (90 perc). Ha kész  lisztmentes gyúródeszkán jól átgyúrom és konyharuhába csomagolva egy tálban az előszobában jó meleg helyen (oda süt a nap) kelesztem 30 percig. Ismét átgyúrom lisztmentes deszkán és visszatesez, 45 perc kelesztés. Pataki tálamat beáztattam közben vízben és az alját  szilikonos sütőpapírral kibéleltem. Közben átgyúrtam a kenyértésztát és beletettem, vissza ki az előszobába, konyharuhával letakartam, 20 percre, majd befújta jól hidegvízzel és éles késsel bevágtam a tetejét. Visszatettem megíntt letakartam és a sütőt bekapcsoltam max hőfokra (hőlégkeveréses elektromos) Ha elaludt a lámpa, rátettem a pataki tál tetejét és 45 percig  sütöttem. Majd levettem a fedőt és az aljából is  kivettem, levettem a sütőpapírt és  ismét befújtam  hideg vízzel és sütőrácsra tettem. A hőfokot mérsékeltem 200 fokra és 30 percig sütöttem szép pirosra. Kivettem, ismét befújtam hideg vízzel és bekapcsoltam a ventilátort rá, hogy gyorsan kihűjjön és a héjja finom vékony ropogós lett! (Pont ilyet szerettem volna. Nagyon megvagyok elégedve, ami nálam  nagyon ritka dolog. Ez a leírás mindenkinek a segítésére  van, ez alapján bárki elkészítheti a finom házi kenyeret, garanciát vállalok érte, hogy  sikerülni fog, annak aki kipróbálja!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.