Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Főzelék étel recept » Tökfőzelék, bármilyen feltéttel

felvitel dátuma: 2013-09-17 16:07:28       mai nézettség: 1       nézettség: 1344
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
500 g főzőtök
1 fej hagyma
1 pohár tejföl
1 kanál liszt
1 csokor kapor
1 csipet őrölt bors
1 kávéskanál
1 kevés ecet
1 csipet kakukkfű
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Mielőtt rátérnék az elkészítés módjára, szeretném elmondani, hogy gyerekkoromban nem szerettem a tökfőzeléket és ez igen enyhe kifejezés. Azóta változott a helyzet és egyik kedvencemmé vált. Nagyon változatosan készíthető és sok feltéttel, de akár magában is fogyaszthatjuk
A tököt leggyakrabban gyalulva, kaporral egybecsomagolva vásárolhatod meg. Ha nem így kapod, gyaluld le! 
A hagymát szeleteld vékony csíkokra, vagy reszeld le nagy lyukú reszelőn, kevés olajon párold meg, majd add hozzá a gyalult tököt. Sózd meg és fedő alatt dinszteld, időnként megkavarva. Öntsd fel kevés vízzel, tedd hozzá a zöldfűszereket, ha gondolod löttyints kevés ecetet, tekerj kevés borsot és hagyd kicsit párolódni. Ha úgy érzed, hogy megpuhult a zsenge tök, a léből vegyél ki keveset és keverd össze a tejföllel, majd a lisztet is hozzáadva, kutyuld csomómentesre. Öntsd a fazékban lévő tökre, keverd meg újra, majd hagyd felrottyanni!
Adható hozzá ízlés szerint, cukor, citromlé, ecet, kakukkfű, csombor (borsikafű). 
A feltétek a végtelenségig variálhatók. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: sült oldalas, fokhagymás sült húsok, pörköltek, pörkölt szaft, sült csirke, főtt húsok, fasírt (csibefasírt), Stefánia vagdalt, virsli, kolbász, lecsókolbász, főtt- és tükörtojás, rántott cukkini. Legutóbb, pácolt pulykaszárnnyal ettük, ami bőven el volt eresztve fokhagymával, így a kisült szaftot is rácsorgattam tálaláskor, a főzelékre
A képek közt, néhány tippet adok a feltétekre
Ha gyermeked nem szereti, ne erőltesd! Mire felnő, úgy mint én, meg fogja szeretni és kedvencévé válik!

Mivel saját oldalamon is írtam róla, azt is elolvashatjátok, hagyan megy menybe a tökfőzelék.

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/07/a-tokfozelek-dicsoseges-mennybemenetele_21.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.