A bagetteket keresztben kettévágjuk. A végeit levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomjuk. Keskeny pengéjű késsel /csontozó/ óvatosan, belülről körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk, és ezt is hozzákeverjük a bagettek beáztatott végeihez.
Mindkét töltelékhez, a hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A bolognainál hozzátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, csemegeuborkát, a margarint, és a fűszereket egyéni ízlés szerint. Őrölt borsot többet, mert ettől kellemes utóíze lesz. Rövid idő után hozzáadjuk a bagett belét és végeit, majd az egészet sűrű péppé főzzük. Ha nem elég sűrű, étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük. El lehet készíteni bolognai fixxel is.
A májkrémesnél a hagymához a kisebb, /kb.1cm/ kockákra vágott párizsit adjuk, rövid ideig pirítjuk, majd az apróra vágott gombát, csemegeuborkát, főtt tojás sárgáját, kenőmájast, a margarint, a bagett belét és végeit, ízlés szerint fűszerezzük, borsozzuk, /sózni nem mindig kell, mivel az alapanyagok része sós/ legvégül a tojás fehérjét adjuk hozzá apróra vágva. Ha túl laza, kevés keményítőt szórunk rá és keverve felfőzzük. Addig kell főzni, amíg a bagett teljesen elkeveredik a töltelékben.
A bagettek töltése: Négyrétre hajtott alufóliával a bagett keskenyebb végét lezárjuk, és a tölteléket kanállal, időnként a fóliás végénél az asztalhoz ütögetve megtöltjük.
Alufóliába csomagolva, 30 percig sütőben sütjük, a fóliát végig rajtahagyva. Sütés után a fóliát levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt, ujjnyi vastag szeletekre szeljük.
Ezen kívül bármilyen töltelékkel, pl. zselatinos, franciasalátával is tölthetjük.
Ha marad ki töltelék, nem vész kárba, mivel kiváló melegszendvics alapanyag.