Nagyon jó!!!
6 nagyobb burgonya
1 brokkoli
2 ek.fehér tönkölybúza liszt
3 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl tej
3 dkg parmezán sajt
só
bors
szerecsendió
A burgonyát alaposan megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük a besamelt: A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kicsit piritjuk. Felmelegítjük a tejet és a tejszínt és csomómentesen a liszthez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerencsendióval.
A megfőtt brokkolit lecsepegtetjük, 8 rózsácskát félreteszünk, a többit villával összenyomjuk, majd a besamel felével összekeverjük.
A megfőtt burgonya héját még melegen lehúzzuk, félbe vágjuk és a közepét egy kanál segítségével kivesszük.
A burgonya kivett részét és 2 burgonyát villával összetörünk, és a besamel másik felével összekeverjük. (Itt kicsit még megsózzuk, borsozzuk, mert a krumpli magába szippantja a fűszerezést és nagyon diétás ízű lesz:))
Egy tüzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a brokkolit, majd ráhelyezzük a félbe vágott burgonyákat.
A burgonyára kis halmocskákat teszünk a burgonyás keverékből, és a tetejére rátesszük a brokkolit, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!