Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Olasz » Töltött burgonyaladik bolognai módra

felvitel dátuma: 2012-02-03 20:46:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2093
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db közepes burgonya
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 kk. köménymag
  • 2 db kisebb babérlevél
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika, fehérbors, oregano, ízlés szerint
  • kevés cukor
  • fél doboz hámozott paradicsom (cc. 20 dkg), vagy friss paradicsom, héj nélkül + paradicsomlé
  • diónyi vaj/margarin a sütőedény kikenéséhez
  • reszelt trappista sajt
  • 1 tojássárgája
  • napraforgó olaj a darált húshoz

A fűszerek Toldi fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

  1. A burgonyákat alapos mosás után, héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót.
  2. Amíg a krumpli , addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregano), és egy kis cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg.
  3. A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
  4. A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük.
  5. A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a „ladikokat”.
  6. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a „ladikokat”, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még.
  7. Petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk, igazán csak frissen jó. Vegyes idénysalátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2012 február 04

Nyammi, de guszták! Ez pont nekünk való, az ízélmények országába hajózunk majd velük! :) A receptet mentettem, köszi!!

0/10 lenke 2012 február 04

nagyon finom

0/10 Hani 2012 február 05

Köszönöm szépen:-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.