4 db csirkecomb
1 db alma
8-10 dkg Feta sajt
60 dkg burgonya
30 dkg petrezselyemgyökér a zöldjével együtt
vaj vagy margarin
tej vagy tejföl
őrölt rozmaring
őrölt fahéj
chili por
bors, só
A csirkecombokat kicsontozzuk. Az almát kis kockákra daraboljuk, ha igényünk van rá, akkor meghámozhatjuk. Jó erős alufóliát (vagy két réteg) vékonyan megkenünk olajjal, meghintjük sóval, borssal és ráterítjük a combhúst. A felkockázott almát eloszlatjuk a húsokon, rámorzsoljuk a fetát és beízesítjük a rozmaringgal, a fahéjjal és a chilivel. A fólia segítségével szoros hengereket formálunk, tekerünk belőlük. Tepsibe rakva, sütőben (gázsütő 5-6 fokozat) kb.:45 percig sütjük; én ilyenkor is öntök alá egy kevés vizet.
Közben elkészítjük a burgonyapürét; a vékonyra felkarikázott petrezselyemgyökeret a burgonyával együtt puhára főzzük, majd összetörjük és mindenki a maga módján elkészíti a pürét (vajjal, margarinnal, tejjel, tejföllel ahogy jól esik), amit a végén durvára vágott petrezselyemzölddel ízesítünk, színesítünk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!