4 szelet csibemell
4 szelet sajt
4 szelet gépsonka
A palacsintatésztához:
125 g finomliszt
1 tojás
1,5 dl tej
csipetnyi só
Ezenkivül:
liszt
fogpiszkáló vagy hústű a csibemellek összetűzéséhez
étolaj
A csibemelleket kikloppfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy szelet sajtot és egy szelet gépsonkát. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összefogjuk a csibemelleket. Egy kevés finomlisztben meghempergetjük a megtöltött hússzeleteket, hogy rátapadjon a palacsintatészta, amely a következőképpen készül: egy tojást felverünk, csipetnyi sóval izesitjük, finomlisztet adunk hozzá, majd annyi tejjel higitjuk, hogy tejszinsűrűségű masszát kapjunk. Csomómentesre keverjük. Belemártjuk egyenként a kevés finomlisztben meghempergetett megtöltött csibemelleket úgy, hogy mindkét oldalát befedje, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalát. Izlés szerinti körettel tálalhatjuk. Egyaránt jól illik mellé a hasábburgonya, a tarhonya vagy a rizs. Savanyúságot, kovászos uborkát vagy salátát is kinálhatunk mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!