6 db csirkecomb
5 db tojás
4 db zsemle
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
só
őrölt bors
ételízesítő
étolaj
szárnyas fűszer
Előkészítés:A hagymát,szalonnát apróra vágjuk,A tojásokból négyet megfőzünk,lehűtjük,megpucoljuk,felkockázzuk.A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk.A csirkecombokat megtisztítjuk,sózzuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a zöldborsót,ételízesítővel,borssal,sóval ízesítjük.Pici vizet östünk alá és kb.10 percig pároljuk.Levesszük a tűzről majd hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket,kockára vágott főtt tojást és egy nyers tojást.A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.Tepsibe tesszük,szárnyas fűszerrel megszórjuk.Kevés olajat és vizet teszünk alá majd fóliával letakarva 50-60 percet sütjük közepes lángon.Levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük /kb.20-30 perc/
Tetszőleges körettel,salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!