Hozzávalók az alaphoz:
1 marék 2 napig áztatott mandula
4 dl forrásvíz
2 ek méz (itt most akácméz)
2 ek kókuszreszelék
1/2 citrom reszelt héja
Hozzávalók a csokikrémhez:
1 avokádó
1 ek olvasztott kókuszzsír
2 ek méz
2 tk bio kakaópor
1/2 dl mandulatej
A mandulát beáztatjuk, és naponta reggel, este átmossuk, és cseréljük rajta a vizet.
2 nap után 1 maréknyit belőle, összeturmixolunk 4 dl forrásvízzel, amíg szín tiszta tejünk nem lesz.
Ekkor sűrű szűrőn átszűrjük, és a szitán fennmaradó mandulapépet összekeverjük 2 evőkanálnyi kókuszreszelékkel, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. (A fennmaradó mandulatejet félretesszük a csokikrémhez, vagy bármi máshoz.)
Annyi kókuszt tegyünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Ekkor beletömködjük egy muffinformába úgy, hogy a közepét üresen hagyjuk.
A maradék masszából a kezünkben formázunk egy akkora kör alakú pacsnit, mint a muffinforma legszélesebb része.
Ezt lerakjuk egy kistányérra.
Pont a tetejére ráborítjuk a formában lévő anyagot, és megtöltjük a csokikrémmel.
A hozzávalókat egy kis keverőtálba tesszük, és botmixerrel simára dolgozzuk.
Ezzel a sűrű krémmel megtöltjük a muffinunkat, és a tetejére is teszünk egy kis “bojtot”
Ha nagyon extrát akarsz, tehetsz a közepébe 1 mandulát, vagy mogyorót is.
Citromfűvel díszítettem, amit meg is ehetsz hozzá, mert jól összeillenek az ízek.
Ha kettévágod, ez a látvány fogad.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!