Én ugyanigy készitem csak még csirkemájat szoktam beletenni nem sokat de nekünk igy izlik nagyon finom étel hidegen melegen
1 ,5 kg sertés dagadó
1 fej hagyma
5 főtt tojás
1 csokor petrezselyem
1 tk házi vegeta de a másik is jó
2 db zsemle
1 tojás
2 evk olaj
1 tk grill fűszerkeverék
1tk só
1 tk őrölt bors
1. A felszúrt húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
2. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is .
3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
4. Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt zöldségeket. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
5. Sózzuk, borsozzuk,vegetával ízesítjük.
6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.A Dagadó végét hústűvel lezárjuk .
7. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
8. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.
Tipp :Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most burgonya pürével kínáltam a vendégeknek.
nagyon finom ,jó étvágyat
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!