1 db sertésdagadó (az kb.1, 70 dkg) felszúrva
30 dkg csirke máj
30 dkg gomba
fél kg száraz kenyér, vagy zsömle beáztatva
3 db tojás
2 fej vöröshagyma
só bors
sok petrezselyem
20 dekányi zsiradék
2 kg apró újkrumpli
A dagadót az esedékes húslevesben elkezdem főzni kb 1órát....a levesnek is finomabb ízt ad és így puhára fő
Addig elkészítem a tölteléknek valót....az apróra vágott hagymát zsíron megdinsztelem, bele az apróra vágott gombát, a májat. borsozom sózom és összekeverem a kicsavart kenyérrel, a tojásokkal, kóstolás után még ízesíthető, a bors sütés után intenzívebb lesz (tehát vigyázva) sok apróra vágott petrezselyem adja a finom tavaszias ízét...
A húsba vagy bele töltöm, vagy a kikent tepsire szétterítem a húst (2-é véve) és csak a tetejére halmozom a tölteléket, zsíradékot teszek rá, mellé,
Addig kell sütni amíg szép piros nem lesz, időnként ne árt locsolgatni
A krumplit kapargatós tisztítás után apróra vágom sós vízbe majdnem teljesen megfőzöm, zöldség szárral ízesítve amit utána kidobok
Az apróra vágott petrezselymet zsíron sóval megfuttatom a krumplira öntöm és még a kevergetés mellett összepárolódik megpuhul és nem lesz vízízű.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!