Hozzávalók tészta:
20 dkg. liszt
10 dkg. darált dió
12 dkg. margarin
6 dkg. por eritrit (édesítő)
1 db. tojássárgája
csipet só
1 mk. sütőpor
Hozzávalók krém:
4 db tojás
8 csapott ek. eritrit
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg. vaj
5 dkg. dió
Elkészítés tészta:
A liszthez keverjük a darált diót, sót, sütőport, édesítőt, majd a margarint és a tojássárgáját hozzáadva jól összedolgozzuk.
Minden kosárkába 2 - 2 dkg. gombócot teszünk és belenyomjuk, majd 175 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig szép világos sárgára sütjük.
Krém elkészítés:
Egy edénybe vizet teszünk fel forrni.
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a vaníliát, édesítőt és állandóan kevergetve gőz fölött sűrűre főzzük.
Ha lehűlt, hozzákeverjük a vajat, majd, ha teljesen kihűlt, mixerrel jól felhabosítjuk.
A dióból 4-5 fél gerezdet félreteszünk a díszítésre, a többit durvára törjük, a krémhez keverjük és megtöltjük a kosárkákat.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Jól kihűtve kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!