Nagyon ugyes vagy, szuperul sikerult!
Tészta:
Krém:
Kenéshez:
A tészta hozzávalóit a Duplafalu Ablakos Kelesztőben összekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, akkor azt természetesen kis cukros, langyos tejben megfuttatjuk. A tejet a TW Mikro kannában megmelegítjük, és úgy tesszük a tésztához.
Kb. 20 perc alatt megkel a tészta. A megszokott kelt tésztákhoz képest ez jóval hígabb állagú lesz!
Míg a tészta kel, elkészítjük a krémet.
A puha margarint a Konyhaművész Pro tálba tesszük. Tetejére tesszük a fröcskölés gátlót és robotgéppel kikeverjük a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot. Sima krémmé keverjük. A végén hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is jól kikeverjük.
A kenéshez a tojást szétválasztjuk és csak a sárgáját használjuk fel, amit kikeverünk a cukorral és a tejjel.
Mire ezekkel végzünk a tésztánk meg is kelt.
Lisztezett nyújtólapra tesszük. Valamivel bővebben kell liszteznünk a gyúrólapunkat, mert ragadósabb a tésztánk a szokásosnál.
6 rudat vagy cipót formázunk a tésztából.
Téglalap alakúra nyújtjuk a Tupperware Nyújtóval, amibe meleg vizet töltöttünk. Megkenjük a csoki krémmel, majd feltekerjük, félretesszük és sorban mind a 6 tésztát nyújtjuk, kenjük, tekerjük.
Ha meg vagyunk mindegyikkel, akkor 3-3 rudat összefonunk.
Margarinnal kikenjük az UltraPlusz Lasagna sütő tetejét és egymás mellé beletesszük a két fonatunkat.
Megkenjük a tetejüket a kikevert tojással és 200 fokon sütjük kb. 30 percet. Sütő és tűzhely függő az idő.
Javasolt Tupperware edények:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!