- hátszín: 80 dkg
- bacon szalonna: 10 dkg
- sajt: 10 dkg
- sonka: 10 dkg
- gomba: 10 dkg
- steak fűszerkeverék, só: ízlés szerint
- krokett 32 db
- friss zöldség a díszítéshez
félszáraz vörösbor
étolaj a sütéshez
A hátszinhúsból arányos szeletet formálunk ( 2 cm vastag, és középen filéző késsel bevágjuk), enyhén klopfoljuk, és fűszerezzük, 24 órát pácoljuk. ( a bevágott részre is juthat a pácléből )
Az összekevert töltelékkel megtöltjük a hátszínszeletet, és tűző tűvel összefogjuk.
Rostlapon pirosra sütjük mindkét felét.
Majd ízlésesen slégen 3 cm-sre szeleteljük.
Töltelék:
csíkokra vágott bacon szalonnát, sonkát, gombát, és reszelt sajtot, fűszereket jól összekeverjük.
Forró étolajban megsütjük a burgonyakrokettet.
Ital ajánlatunk: testes, száraz vörösbor.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!