Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Töltött káposzta

felvitel dátuma: 2011-12-25 14:12:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2457
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha)
  • 15-20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 10 dkg rizs
  • 8-10 db (nagyobb) savanyú káposztalevél
  • 1 kg szálas savanyú káposzta
  • 3 ek. napraforgó olaj vagy 5 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • nagy  dobozos paradicsompüré
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • , őrölt feketebors, pirospaprika ízlés szerint

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:
  1. A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással.
  2. 8-10 db káposztalevelet (haraszt) a vastag erektől megtisztítunk, és hússal megtöltjük úgy, hogy a tenyerünkre helyezzük a káposztalevelet, közepére egy kanál darált húst teszünk. A levél alsó felét felhajtjuk, két oldalát szorosan összecsavarjuk, és a levél felső szélét ujjunkkal benyomkodjuk. Kóstoljuk meg a káposztát, mielőtt elkezdenénk az elkészítését, ha túl savanyúnak találjuk, mossuk át hideg vízben.
  3. Egy lábasban az olajjal és liszttel világos színű rántást készítünk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük vízzel, felforraljuk.
  4. Egy nagyobb lábasba helyezzük a vágott (és átmosott) káposzta felét, majd a szalonnadarabokat, rápakolgatjuk sorjában a töltelékeket, végül a szálas káposztával zárjuk. Ráöntjük a paradicsomos habarást, és még annyi vizet, hogy ellepje a „rakományt”. Csendesen főzzük kb. 2 óra hosszat, amíg jól megpuhul.

Tálaláskor tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 25

Nagyon jól néz ki!!:)

0/10 Hani 2011 december 25

Köszönöm:-)!

10/10 füredi csilla 2011 december 26

nagyon jol nézki és gondolom nagyon ficsi lehet

0/10 marika 2011 december 26

Nagyon fincsi lehet!

0/10 Hani 2011 december 27

Köszönöm szépen a kedves szavaitokat!

0/10 Káplár Anna 2015 december 20

Megcsináltam, nagyon finom. Köszi a receptet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.