1.kg -Savanyu leveles káposzta , vágott káposzta,
80.dkg. daráltús /lehet vegyesen ,sertés,marha /
10. dkg. -rizsa /dara/
1. kg.-füstölt csülök,
70. dkgfüstölt kolbász,
so,őröltbors.édes pirospaprika,
vegeta, majoránna
paradicsomlé,vagy süritett paradicsom
tojás / el is hagyhato /
5-6-cikk - fokhagyma,
1 drb. -vöröshagyma,
1 . kisdoboz teföl.
liszt, olaj / zsir /
Ha nagyon savanyu a káposzta 1 x leöblitjük hideg vizzel /én nem szoktam,ugy szeressük ha jo savanyu /.
Káposztalevelekröl levágjuk a vastagabb ereket.
A darálthust izlés szerint befüszerezzuk : so, bors paprika, fokhagyma, kis majoranna, hozzákeverjük a rizst vagy a darát ki mit szeret.
Jol összekeverjük.
- majd az előre elkészitett leveleskáposztába egy fél maréknyit beletöltünk, és betekerjük.
/természetesen a káposzta levéltöl is függ,hogy milyen nagy./
Az elkészitett lábas aljába beletesszük a vágott káposztát, erre kerül felváltva a kockára vágott füstölt csülök, darabokra vágott kolbász, a töltött káposzta és addig folytatjuk a müveletet mig elnem fogynak.
Majd erre kerül ismét a vágott káposzta.
Felöntjük vizzel rátesszük a paradicsom levét befüszerezzük, so, bors, vegeta, majoranna, fokhagyma aprora vágva .
Majd puhára főzzük kb 60 -70 percig.
Közben többször megrázogatjuk a lábast, keverni nem szabad.
Amikor megvan, készitünk egy gyenge rántást, és berántjuk vele a káposztát.
Még egy kicsit hagyjuk, mig összefö,é s készen is vagyunk vele.
Majd tálaljuk, tányérra tesszük, aki szereti tehet a káposzta tetejére finom tejfölt is.
Jo étvágyat kivánok hozzá.
- Akinek tetszik a recept kérek egy liket vagy egy tetszik gombot
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!