1 kg sertéstarja,
2 db tojás,
őrölt bors,
pirospaprika,
majoránna,
őrölt kömény, só,
3 tasak konyhakész rizs,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
kevés olaj,
20 db savanyú káposzta levél,
70 dkg savanyú káposzta,
kb. 1 dl víz.
A sertéshúst ledarálom, a vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megfuttatom és a 2 gerezd fokhagymát is belenyomom és rántást készítek.
A darált sertéshúst, a tojásokat, borsot, paprikát, köményt, sót a rántást és a rizst valamint a vizet lazán összekeverem. Lerakom, az asztalra a káposzta leveleket elosztom rajtuk a tölteléket és összegöngyölöm. Egy nagy fazék aljára vékony szeleteket vágok a füstölt szalonnából és teszek rá egy réteg savanyú káposztát, majd rárakom a töltéseket és a tetejére szintén savanyú káposztát teszek. Én még ide is szoktam rántást önteni. Felöntöm vízzel, hogy ellepje és kb. 1 óra hosszat fedő alap főzöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!