Hozzávalók: 1 kg. sertés oldalas, fél kg. darált sertés hús, 4 szelet füstőlt sonka, 2 marék rízs, 2 tojás, só, bors.1 kanál zsír, és annyi liszt, hogy vékony rántást kapjunk. 1 teáskanál őrőlt piros peprika.
tetejére tejfől.
Elkészítés: az oldalast elkészítem pörköltnek, de teljesen nem főzöm meg. A sonka szeleteket is megfőtöm kicsit, hogy a só kimenjen belőle. Ha minden elkészült , a savanyú káposztát kiáztatom. A darált húst a tojással a rizzsel, és a fűszerekkel jól össze keverem, és gombócokat csinálok belőle.Egy lábas aljáre teszem a káposztát, ráöntöm a pörköltös oldalast, káposzta, majd a gombócok. Én nem csavarom levélbe, mert nem szeretjük.Tetejét betakarom káposztával, és ráteszem a sonka szeleteket.
Egy lábasba teszem a zsírt, és rózsíszín rántést készitek, beleteszem az őrőlt paprikát, és annyi vízet, hogy a káposztát ellepje. nem szebed keverni, csak rázogatni. Kb. 40 perc alatt kész.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!