1,5 kg darált hús ,1 sertés köröm , 30 dkg húsos 15 dkg konyhakész rizs , szalonna , só bors , fokhagyma, pirospaprika ,1 fej vörös hagyma
1kg savanyú káposzta , 1 közepes hasáb káposzta .kb 2 ek liszt ,pici piros paprika
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük ,belekavarjuk a rizst .
A hasábról leszedjük a leveleket ,mindegyikre teszünk húst ,rá hajtjuk az egyik oldalát , lazán feltekerjük,hogy tudjon duzzadni a rizs és be dugjuk a másik végét is .
A cserép fazék alját ki béleljük apró káposztával .Rárakunk egy réteg tölteléket , körmöt . Meg szórjuk pici liszttel , paprikával , apróra vágott vörös hagymával . Mehet rá a következő réteg . A végén rá szórjuk a maradék apró káposztát . Fel öntjük annyi langyos vízzel hogy ellepje a tölteléket .
Be tesszük lefedve a hideg sütőbe ,Majd be gyujtjuk a sütőt hogy együtt melegedjen az edénnyel és 2,5 óráig főzzük anélkül hogy rázogatnánk . El zárjuk a gázt még fél órát bennt hagyjuk , nagyon finom puhára meg fől .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!